Гглавният прокурор обясни значението на думата Хавала, която бе използвана като

...
Гглавният прокурор обясни значението на думата Хавала, която бе използвана като
Коментари Харесай

Иван Гешев обясни какво значи хавала


Гглавният прокурор обясни значението на думата " Хавала ", която бе употребена като кодовото название за мащабна интервенция против незаконния трафик на мигранти.

" Системата хавала е антична система, наричана от арабите хавала, в Китай се назовава по различен метод, във Филипините по втори, само че общо взето правилото е един. Още не е ясно дали е зародила в Индия през VIII в. или от еврейските търговци през Средновековието в Европа. При едно лице хавалдар, това е арабският термин, идват избрани хора, които носят избрани суми и ги дават на това лице и желаят тази сума да дойде примерно на другия завършек на света. Няма физическо пренасяне на пари. Оставят ги освен това лице хавалдар, той им дава или код, или избрана информация, с която лицето, което ще ги получи в другата страна, се легитимира пред друго такова лице хавалдар, което се занимава с тази обстановка. Може да си визиите тая система като своего рода антична система за бързи преводи някакво нагледно изложение ", сподели той пред " Mediapool ".

В смислите си думите „ хауала “ (в европейските езици е приела транскрипцията и се изговаря като „ хавала “, Hawala, Havala) и „ хунди “ се употребяват за изложение на антична система за прекачване на парични средства, съществувала дълги години в Индия още преди Христа, пише  " Българска просвета ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР